Tentang SAHABAT

Assalamualikum ..
Hai membe blog ..  
I'm 100% sure yang korang semue ade SAHABAT .. * kan kan kan ??
Now , Cda nak gtawu MITOS yang perlu DIPERBETULKAN ..
al maklumla .. sKung ni , macammacam yang kite kene jage ..  
tapi , ntOk entry kali ni ,
ade beberapa perkara yang korang boleh ABAIKAN dalam persahabatan 
yang MUNGKIN korang xtawu ..


Jangan jadikan sahabat sekadar teman pengubat kesunyian 

 Sahabat sejati adalah sahabat yang paham diri kita sepenuhnya . So , dorang xkan senang kecik hati dengan kita kalaw kita tinggal kan die kejap ntok BERdating . Sebaliknye , dia pOn macam tu and korang akan saling melengkapi each other time suka mahupOn duka .

Sahabat tidak boleh BERtukar menjadi kekasih 

 Sape kate x boleh ?? BOLEH laa .. .. Friendship yang sekian lama terjalin membentOk keserasian antara kamoO dan ini boleh membibitkan cinta . If ye , go on je la .. Mesti lagi best .. sebab korang da kenal each other ..

Jangan sesekali memutuskan friendship yang terjalin 

 Korang di berikan pilihan ntOk membuat keputusan dengan siapa korang nak berkawan dan sebaliknye . If da terang terang kawan korang tu kaki putar alam , suka tikam belakang and sebagainya , xde alasan ntOk korang BERkawan dengan dia .. Tinggal kan je kawan macam tu .. takOt kite plak yang merana nanti ..

Hati Sahabat perlu di jaga  

 If da terang lagi bersuluh yang perangai kawan korang tu menyakitkan hati , jangan teragak agak ntOk tegOr die .. Biar dia tahu and baiki kesilapan dia . Jangan di sebab kan kita nak jaga hati dia , kita yang makan hati ..

Segala galanya perlu di lakukan dengan sahabat 

 Tak semestinye macam tuU .. Ada sesetengah perkara , perlu kite buat sendirian , dengan family ataupOn dengan BF/GF korang .. walaupOn korang and sahabat dah BERjanji akan sentiasa bersama walau di saat susah dan juga senang ..


So , lepas bace entry ni , korang abaikan la apa yang tak perlu ntOk jadikan kehidupan harian korang lebih HAPPENING !! 

6 Comment(s):

shiema sufian said...

setujuuuu :)

Cda CdOot said...

Yeah !! ^_-

faten syafiqah said...

super duper setuju =D

Cda CdOot said...

Ingat aten .. jangan sampai kite yang makan hati .. hehehee

syaimz said...

sangat betul entry nie (:

Cda CdOot said...

hehehhee .. kan ?? kalaw asyik nak pk owg lain je , sape nak pk kan kite ?? ^_-