Hukum Karma



Hye all .. Hari ni nasib macam x bape nak baik .. ehh .. mane kO tawu nasib ko tak baik hari ni Cda .. Tak de sape yang tawu nasib dia baik or tak kecuali ALLAH .. Hidup ni kan ibarat roda .. Sentiasa BERputar .. sO , kita akan berada di atas dan di bawah .. kepada yang berada di bawah , di harap BERsabar dengan ujian NYA .. Bagi yang BERada di atas , jangan terlalu bongkak dengan kesenangan yang telah di beri .. kerana satu hari nanti , kamu juga akan BERada di bawah .. jangan time tu baru la kO nak ingat DIA .. ntah ape ape je la kan ..

Tuhan BERsifat adil .. ingat tu .. jangan sesekali lupa sifat sifat Allah .. percaya la pada Qada dan Qadar yang telah di tetap kan my dear .. karma tu wujud .. aku percaya sebab pernah berlaku pada aku .. hari ni die sakit kan aku .. hari seterusnya die pulak yang sakit hati .. tipu kalaw aku kate aku x eppy bile bende tu jadi balik kat die .. eppy .. tapi , bile pk balik , kesian la plak .. ahhhh .. aku memang lemah dalam perkara macam ni .. mungkin aku jenis yang lembut hati even orang da banyak sangat sakit kan hati aku .. tapi , aku masih macam ni .. x pernah nak berubah .. ishhh ... da abis pk da ni ...

Kepada mereka yang pernah di sakiti , bersabar la .. karma tu wujud .. yang menyakiti pulaa , ko tungguUuuuu turn ko .. aku bukan berdendam dan aku bukan pendendam .. tapi ni semua FACT !! ehHh kau .. jangan laa selalu sakit kan hati orang .. jangan kecewakan sesape .. kau tak takot perkara tu terjadi kat kau ke ?? tak takot ?? mesti ko tak pk macam mane aku pk skung kan .. sebab tu ko seronok dengan activity kau kan sayang ?? well dOne !! Just wait n sEe k my dear .. jangan sampai karma tu datang kat kau ..  Muahahahahahaaa !!


5 Comment(s):

Ku Azhar said...

btl2..kalau kita buat jahat kt org..anytime org blh buat blk kt kita..

*Miss Backspace* said...

Allah Maha Adil !!!
Just keep praying kan dear..
Kalau ade org kecewakan kamu, Hadapi dengan senyuman \(^_^)/

nick dot anis said...

sacar byk2 dear

Cda CdOot said...

Azhar : Kan kan kan ?? hehee
Sya : Yup .. itu perlu .. x perlu nak menunjOk ape yg kite rase ..
Nick : Yeahh !!

.izzatul.hazwani. said...

betol3 .. setiap perbuatan kita ada balasannya .. cepat dan lambat jep :D