Pabila Aku Bukan Permata


Assalamualaikum ^^


Hai , Selamat Berpuase semua ! Alhamdulillah dah hari yang ke 15 kita berpuase , hope puase korang berjalan dengan lancar , korang tabah dengan dugaan yang datang , and tersangat lah kene bersabar dengan syaitan yang bertopengkan manusia , hikhikhik , rasenye dah berleluase dahhh makhluk yang sebegitu rupeee :P

Bila aku bukan lagi berlian mahupon permata , apa yang aku buat semua tak kene kat mata dia , ada lagi yang lebih sempurna di mata dia dari aku , ade lagi yang lebih menggembirakan die dari aku , betul kata orang kalau dah tak suka semuanya buruk di mata die , apa kan daya lumrah kehidupan .

Tapi kadang kadang kita kene ingat jugak tak semestinye 100% salah die , kadang kadang kita yang salah , kita yang jadikan dia macamtuuu , tapi manusia bukan nya sempurna , mesti ade buat silap , cuma nak berubah atau tak jer lepas ape yang jadi , yang duka tuuu jadikan pengajaran laa kan :)

Tipu la kalau tak sedih bila keadaan berubah , almaklumlah orang sekeliling yang selalu buat kita gembira , kita pulak dah terbiase dengan orang sekeliling kita , lagi lagi yang rapat dengan kita , tetibe die berubah macamtuuu je kan , kan rase lain , rase tersingkir , rasa terabai pon ade jugak .

Sekarang aku cuma mampu bersabar dengan apa yang berlaku , aku perlu kuat walaupon tak kuat sebenarnye , tak ade sape lagi yang boleh bantu kita selain diri sendiri , aku yang perlu berubah , aku yang perlu selesaikan semua masalah aku , kan ? Bubbye !





2 Comment(s):

Ct Noraishah said...

betul..kekadang perlu juga menilai diri sendiri. Jangan terlalu salahkan orang je

Ct Noraishah said...

sabar yae..